ponedeljek, 3. november 2014

»Igraj se z mano« – Bodi športnik

V ponedeljek, 6. 10. 2014, smo se že navsezgodaj zbrali na letnem telovadišču Ilirija. Čakalo nas je namreč prav posebno, športno obarvano dopoldne v družbi otrok in mladostnikov. Pred pričetkom je bilo seveda potrebno pripraviti vse pripomočke in materiale za delavnice, razdeliti majice prostovoljcem in urediti še zadnje podrobnosti, da bo vse potekalo tako kot je treba. Še zadnje priprave, lepljenje plakatov in začelo se je zares. Plesna skupina iz Centra Janeza Levca Ljubljana, enota Levstikov trg, je s svojo plesno točko poskrbela za zabaven uvod v pestro dopoldne.
Plesna točka (vir: www.igrajsezmano.eu)

Otroci in mladostniki iz vrtcev in šol iz Ljubljane in okolice ter njihovi sovrstniki iz Italije, Češke, Finske, Irske in  Škotske so preplavili stadion. Preizkusili so se v različnih športnih igrah, potekali so turnirji v nogometu, košarki, odbojki in balinanju.

Pogled na telovadišče (vir: www.igrajsezmano.eu)


Mlajši otroci iz vrtcev so uživali v pastirskih igrah, se skupaj s starejšimi igrali gnilo jajce, ristanc in slepe miši, preizkusili pa so tudi svoje sposobnosti v golfu, capoeiri, slacklingu in airtracku. Skupaj z vrstniki iz Češke so igrali ragbi, zaplesali s Škoti, se preizkusili v uličnem hokeju s Finci ter z Irci zaigrali značilen irski nogomet in hurling. Aktivnosti so potekale po principu inkluzije in vključevanja, otroci in mladostniki s posebnimi potrebami so skupaj s sovrstniki z značilnim razvojem preizkusili svoje športne in tudi ustvarjalne spretnosti. 



Otroci preizkušajo svoje motorične spretnosti in se zabavajo (vir: www.igrajsezmano.eu)
Raznolike aktivnosti (vir: www.igrajsezmano.eu)
Otroci so bili še posebej navdušeni nad poslikavo obraza in so nasmejanih obrazov pozirali pred fotografskim objektivom. Skupaj z animatorjem Gogijem so se preizkusili tudi v petju pred mikrofonom, manjkale pa niso niti maskote, ki so skrbele za igrivo in sproščeno vzdušje.

Maskota Zmajček (vir: www.igrajsezmano.eu)
Petje (vir: www.igrajsezmano.eu)

Za popestritev dogodka je poskrbel raper Zlatko, nad katerim so bili otroci in mladostniki še posebej navdušeni. Zlatko je skupaj z mladostniki rapal, igral nogomet, manjkalo pa seveda ni tudi obvezno slikanje.
Rapanje z Zlatkotom (vir: www.igrajsezmano.eu)
Prehodni pokal za fair-play je letos pripadel Društvu Sonček. Podelil jim ga je Darko Đurić, uspešen plavalec in junak za marsikaterega nadobudneža.
Kot bi mignil, se je dopoldne prevesilo v popoldne in dogodek se je počasi zaključeval, čeprav so se otroci še kar podili za žogo, ki so jo s težavo prepustili njihovim spremljevalcem.
Sledilo je pospravljanje stadiona in pripomočkov. Z nasmehom na obrazu in toplino pri srcu smo se poslovili. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar